ESEMÉNYEK
FOTÓ
VIDEÓ
HOGYAN SEGÍTHETSZ? - HOW TO HELP
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
Adhat Vonal

 

 

http://www.adhatvonal.hu

Adománygyűjtés célja: Rett-szindrómával élő gyermekek és fiatalok kiscsoportos nyári terápiás foglalkozásainak támogatása.

Adománygyűjtés időtartama: 2015. 05. 01 – 2016. 12. 31.


Beszámoló a 2015-ös évről


A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 19.248 Ft

A telefonszolgáltatók részére átadott díj: 380 Ft

Az adománygyűjtő szervezet által saját működési költségre felhasznált keret (a következő részletezettséggel: raktározási költség, karbantartási költség, hirdetési költség, bérköltség, bérjárulékok: 0 Ft

A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 19.248 ft

Adományban részesítettek száma: 12 fő

A gyűjtésből befolyt adomány felhasználása, a tevékenység részletes bemutatása: a Magyar Rett Szindróma Alapítvány eddigi 20 évének legfontosabb feladata a nyári terápiás tábor megszervezése, illetve kiscsoportos fejlesztések biztosítása volt az érintett gyermekeknek és fiataloknak, akik olyan – halmozottan sérülteknek fenntartott – intézményekben kapnak ellátást, amelyek nem szerveznek táborozást. Ezért az alapítvány által megvalósított nyaralási lehetőség marad az egyetlen a Rett-szindrómás lányok és családtagjaik számára. Az alapítvány szeretné, ha minél több gyerek, fiatal részt tudna venni az egyhetes táborban. A szervezés során figyelemmel tudunk lenni speciális igényeikre (akadálymentes környezet, diéták, terápiák). Ezek a kislányok szociálisan nagyon fejlettek, kifejezetten vágynak a társas programokra. Szeretnek egymással találkozni, a táborban pedig hosszabb időt is együtt tudnak tölteni. A 2015. évi adományok teljes összegét kiscsoportos terápiás foglalkozásokra költöttük.